Chelsea na krilima Anelke+Ancelotti: Obrana je put do Lige prvaka

Chelsea se pobjedom na gostovanju kod Fulhama 2:0 pridružio na vrhu tabele Tottenhamu sa maksimalnih 9 bodova, dok je u drugoj utakmici današnjeg programa novi Premijerligaš Burnley napravio još jedno iznenađenje. Nakon Manchestera, pao je i Everton.

Chelsea se od početka utakmice bacio na opsadu gola Fulhama, ali sve do 38. minute na semaforu je stajalo 0:0. U 38. minuti je Anelka, koji je danas odigrao maestralnu utakmicu, sjajnim pasom izbacio Drogbu, koji pogađa za 1:0. 

U nastavku utakmice Chelsea je nastavio s napadima ka golu domaćeg tima, što je rezultiralo novim golom u 75. minuti. Ovaj put je Nicolas Anelka bio strijelac i potvrdio je veliku formu u kojoj se nalazi na početku nove sezone. 

U drugoj utakmici poslijepodnevnog programa novi Premijerligaš Burnley je sa minimalnih 1:0 savladao Everton, koji se iznenađijuće nalazi na samom dnu tabele bez i jednog osvojenog boda. 

Utakmica nije bila nešto lijepa za oko, ali su igrači Burnleya igrali onoliko koliko im je bilo dovoljno da upišu novu pobjedu. Gol odluke postigao je Wade Elliott u 33. minuti utakmice na asistenciju Stevena Fletchera. 

Rezultati:

Fulham – Chelsea 0:2
Burnley – Everton 1:0 

Tabela:

1. Chelsea 9
2. Tottenham 9
3. Man Utd 6
4. Man City 6
5. Arsenal 6
…………………..
18:Blackburn 0
19. Portsmouth 0
20. Everton 0

Ancelotti: Obrana je put do Lige prvaka

http://sport-ilcaso.temi.kataweb.it/files/2006/11/ancelotti-per-il-caso.jpg
Menadžer Chelseajeve nogometne momčadi Carlo Ancelotti odveo je svoje igrače do nove pobjede u Premier ligi. Treće iz jednako toliko pokušaja…

Derbi zapadnog Londona protiv West Hama zaključen je pobjedom 2-0 u ovome trenutku jače i sigurnije momčadi koja je do slavlja došla pogocima Didiera Drogbe i Nicolasa Anelke.

– Mogu njih dovojica igrati zajedno, obojica su kvalitetni, ali na drugačiji način. Anelka je brz, a Didier snažan – objasnio je Ancelotti, zadovoljan i time što njegov sastav nije primio pogodak.

– To je dobro. Želimo li osvojiti Ligu prvaka moramo znati kako čuvati svoju mrežu. Dobro se osjećamo, znamo da smo kvalitetni, a i motivirani smo – dodao je Talijan koji nakon napuštanja Milana uživa u startu iz snova na klupi svoje nove momčadi.

baki98

11 komentara

Komentariši